V pátek se na Farmářském tržišti Jiřák představí kvalitní český med a také stejnojmenná značka. Pod tímto označením dostanete med skutečně český a neředěný různými náhražkami.
Po Svatomartinském vínu, růžovém vínu, českém pivu z minipivovarů a Jablečných slavnostech pokračuje Archetyp o. s. společně s MČ Praha 3 v představování tradičních českých potravinářských komodit.
12. října 2012 bude na Jiřáku v akci nazvané „Podzimní den českého medu“ představen med od mnoha českých včelařů a z něho vyráběné včelí produkty.
Včela je „indikátorem“ zdravého prostředí. Včela nás živí, léčí, krášlí a obohacuje naší přírodu. Proto používáme její produkty, nejčastěji med. Jako potravina a dietetikum je svým způsobem nezastupitelný ve výživě zejména dětí, sportovců a rekonvalescentů. Jeho denní konzumace má velký význam i pro zdravého člověka.
Přečtěte si: Med se nesmí zahřívat – jeden z rozšířených mýtů
Na pultech je často cosi s názvem „med“
Pakliže platí, že se v případě medu jedná o přírodní produkt, nemělo by se do něho nic jiného přidávat. Realita je ale jiná. Na pultech našich obchodů se často nabízí něco, co pravým přírodním medem není, resp. by se nemělo nazývat medem. Čeští včelaři a producenti medu se na problematiku falšování a kvality medu dívají z pohledu především dobrého jména medu.
K tématu: Tyhle medy nebrat, jsou šizené
Více o akci a českém medu: Podzimní den českého medu na Jiřáku
Připravili jsme pro vás:
- NOVINKA: HLÍDAČ FARMÁŘSKÝCH TRHŮ – termíny do vašeho mailu
- FARMÁŘSKÉ TRHY – termíny, aktuality, vyhledávání v celé ČR:
- FARMÁŘSKÉ PRODEJNY – nabídka z celé ČR
- SEZÓNNÍ KALENDÁŘ ČESKÉHO OVOCE A ZELENINY – kdy je co českého