Souhlasim. Palmovy tuk je proste zlo. Bohuzel s nim nahrazuji repkovy, slunecnicovy olej, maslo, kakaove maslo. MIsto toho lejeme olej do nafty.
Bohuzel se s nahradou zmenila "trochu" chut. Je to skoro, jak to chutnalo, ale neni to proste ono. V puse pak zustane hnusna pachut. Myslel jsem si, ze uz jsem moc stary a zapomel jsem, jak to chutnalo drive, ale pak mne obcas neco prijemne prekvapi, ze to chutna jako driv.
Treba dobre maslove susenky maji v Marks and Spencer, nebo Alnatura.
Bohuzel cena je vyssi. Take jsem mel nejake Fracouzske gallets a chutnaly jako kdysi CLUBky, ktere se nedaji jist.
Na nasem trhu jsou zkazene prakticky vsechny vyrobky od Opavia, Orion, Figaro, Sedita. Ja doufam, ze si to vyrobci uvedomi a zacnou slozeni vracet zpet z palem na normalni suroviny. Dnes je problem sehnat i nahradu materskeho mleka bez palmace, ale zacina se to snad pomalu otacet.
Jeden pozitivni pripad: Koukal jsem, ze palmac zmizel z lentilek.
Neuveritelne!