Podle mě je to nesmysl. Kdysi dávno, v zemi původu, to bylo rychlé a levné jídlo pro chudé. Snadná příprava, suroviny čerstvé za rohem.
Ale dnes a u nás? Aby to nebyl extra hnus, tak to u nás nemůže být levné. Dobrá kvalitní ryby není levná. Moře už jsou dost vydrancovaná. K tomu hranolky, nic proti nim, ale spolu s smaženým těstíčkem na rybě je té mastnoty už příliš. Brambory by byly lepší - ale brambory nevyndáš z pytle z mrazáku, a na pár minut nehodíš do oleje. Aspoň čerstvá zelenina by to mohla zlepšit. No jo, ale zásobování a příprava čerstvé zeleniny se nemůže rovnat náročností s kydancem majonézy, v originále octa + citrón.
Mě to dnes vůbec nedává smysl, když to ztratilo jedinou výhodu - cenu. To už radši hamburger, nebo pizzu. Z té není člověk aspoň celý den promaštěný. Tohle je dnes dobré leda do Londýna pro turisty.