Vlákno názorů k článku Fish and chips: „nejlepší“ recept má kdekdo od * - Podle mě je to nesmysl. Kdysi dávno, v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 2. 2016 9:37

    * (neregistrovaný)

    Podle mě je to nesmysl. Kdysi dávno, v zemi původu, to bylo rychlé a levné jídlo pro chudé. Snadná příprava, suroviny čerstvé za rohem.

    Ale dnes a u nás? Aby to nebyl extra hnus, tak to u nás nemůže být levné. Dobrá kvalitní ryby není levná. Moře už jsou dost vydrancovaná. K tomu hranolky, nic proti nim, ale spolu s smaženým těstíčkem na rybě je té mastnoty už příliš. Brambory by byly lepší - ale brambory nevyndáš z pytle z mrazáku, a na pár minut nehodíš do oleje. Aspoň čerstvá zelenina by to mohla zlepšit. No jo, ale zásobování a příprava čerstvé zeleniny se nemůže rovnat náročností s kydancem majonézy, v originále octa + citrón.

    Mě to dnes vůbec nedává smysl, když to ztratilo jedinou výhodu - cenu. To už radši hamburger, nebo pizzu. Z té není člověk aspoň celý den promaštěný. Tohle je dnes dobré leda do Londýna pro turisty.

  • 15. 2. 2016 22:21

    Mary (neregistrovaný)

    Do Čech se vozí hlavně hluboce zmrazené ryby, takže to postrádá půvab. Nejdřív po rozmrazení vyždímat vodu z hadrovitého rybího masa, to samo o sobě je hrůza. Dát si ale fish and chips u moře je zážitek. Je to tradiční jídlo Britů, i když bohužel ve většině Fish and Chips shopů najdete kuchaře a obsluhu nejrůznější národnosti, od Italů a Španělů přes Indy, Filipínce a Pákistánce.

  • 15. 2. 2016 22:34

    Ono to půjde (neregistrovaný)

    No a ty čerstvé (tresky) jsou co? Jsou i v Londýně drahé. A i s nimi to není žádné co? Žádná sláva. Tudíž co?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).