Podle mě je to nesmysl. Kdysi dávno, v zemi původu, to bylo rychlé a levné jídlo pro chudé. Snadná příprava, suroviny čerstvé za rohem.
Ale dnes a u nás? Aby to nebyl extra hnus, tak to u nás nemůže být levné. Dobrá kvalitní ryby není levná. Moře už jsou dost vydrancovaná. K tomu hranolky, nic proti nim, ale spolu s smaženým těstíčkem na rybě je té mastnoty už příliš. Brambory by byly lepší - ale brambory nevyndáš z pytle z mrazáku, a na pár minut nehodíš do oleje. Aspoň čerstvá zelenina by to mohla zlepšit. No jo, ale zásobování a příprava čerstvé zeleniny se nemůže rovnat náročností s kydancem majonézy, v originále octa + citrón.
Mě to dnes vůbec nedává smysl, když to ztratilo jedinou výhodu - cenu. To už radši hamburger, nebo pizzu. Z té není člověk aspoň celý den promaštěný. Tohle je dnes dobré leda do Londýna pro turisty.
Do Čech se vozí hlavně hluboce zmrazené ryby, takže to postrádá půvab. Nejdřív po rozmrazení vyždímat vodu z hadrovitého rybího masa, to samo o sobě je hrůza. Dát si ale fish and chips u moře je zážitek. Je to tradiční jídlo Britů, i když bohužel ve většině Fish and Chips shopů najdete kuchaře a obsluhu nejrůznější národnosti, od Italů a Španělů přes Indy, Filipínce a Pákistánce.