Festival jídla a pití Foodparade už se chystá na vaše chuťové buňky. Už tento víkend se v zahradách Trojského zámečku v Praze můžete těšit na představení desítek oblíbených restaurací nabízejících pestrou škálu kuchyní z celého světa – asijskou, italskou, středomořskou, americkou, francouzskou, vegetariánskou, ale i českou a psí. Kdo se na festivalu představí a co zajímavého nabídne?
Budou brouci i psí dobroty
Pokud si nepotrpíte na klasiku, ale táhne vás to k exotice, najděte si na festivalu restauraci Brouk na talíři, ta vám nabídne třeba sarančata na sladké chilli omáčce nebo carpaccio z červené řepy hedvábné chuti s kuklou bource morušového, švábem argentinským nebo potemníkem brazilským zasypaným parmazánem. Poměrně nová vegetariánská restaurace Etnosvět představí svou verzi falafelu s mátovou omáčkou či burger s červenou řepou, kozím sýrem a konfitovanou cibulí. Food story dá ochutnat například kachní rillette s perlovou cibulkou a cornichones a čokoládový bezlepkový dort s ovocnou omáčkou. Jítravský Dvorec se pochlubí roštěnou „sous vide“, telecím brzlíkem, portským vínem a batáty. Celkem půjde o dvaadvacet restaurací. Na své si tu přijdou i pejsci, pro něž bude připravena nabídka psích sušenek i holistického krmiva.
Novinkou festivalu bude placení pomocí tzv. CHEFů, kdy jeden CHEF = 20 Kč. U vstupu si nabijete festivalovou kartu, kterou pak u prodejců budete bezkontaktně platit. Ceny nabízených pokrmů jsou opravdu velmi příznivé. Nejlevnější jídlo koupíte už za 1 CHEF, nejdražší 14 CHEFů, to už jde ale o menu. Průměrně se najíte za 4 – CHEFy.
Zdroj: Foodparade