Názor k článku Fuj, rohlík! Proč je pečivo strašákem a je to strach oprávněný? od Šárí - Ale já mám kvalitní informace a mám dobře...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 3. 2017 10:53

    Šárí (neregistrovaný)

    Ale já mám kvalitní informace a mám dobře rozmyšlené.

    Pečivo jím minimálně. Kupuju si celozrnný toustový chleba německé výroby a když mám kliku, celozrnné špaldové pečivo. Tedy výrobky, u kterých je riziko kontaminace mykotoxiny celkem dost nízké. Na doma pouze špaldovou biomouku, která měla v testu vynikající výsledky.
    České nebio pšeničné celozrnné mouce bych se opravdu spíš vyhýbala, to nebude žádná hitparáda. I ta bio pšeničná vyšla v tom testu na streamu trochu chycená, natožpak ty laciné nebio.
    Slupky opravdu zvyšují riziko kontaminace mykotoxiny, špalda je ale proti tomu odolnější než třeba obyčejná pšenice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).