Hlavní navigace

Globus konečně doručuje nákupy ze svého e-shopu, pro nové zákazníky zdarma

Sdílet

 Autor: Globus
Od září mohou zákazníci nakoupit v Globusu pohodlně online i s dovozem domů. Pro tuto službu si Globus zvolil platformu foodora. Rozvoz nákupů z Globusu odstartoval v Praze a plánuje jeho rozšíření i do dalších měst.

Globus už šest let provozuje e-shop v takzvané Click & Go podobě, což znamená, že si zákazníci mohou objednat potraviny na internetu, ale objednávku si musí osobně vyzvednout v obchodě. A to ještě ne všude, ale pouze v Praze na Zličíně a v Ostravě. Teď dochází k revoluci.

Začalo to rozvozem jídla z restaurací

Před třemi lety ale Globus přece jen jeden rozvoz spustil, když své síly spojil s někdejším Dámejídlo.cz, současnou foodorou, a začal rozvážet hotová jídla ze svých restaurací. Tento způsob přiblížení jídel strávníkům se osvědčil a foodora dnes rozváží tisíce jídel z 16 restaurací po Česku.

Spolupráce s foodorou dál roste a Globus se nově chlubí, že v testovacím režimu spustil rozvoz nákupů ke dveřím zákazníků, právě s tímto online rozvozcem jídla. Budování vlastního rozvozu Globus tak zatím neplánuje. „Jsme přesvědčeni, že pro malé objednávky s velmi rychlým doručením je spojení s dlouhodobým a osvědčeným partnerem jako foodora pro naše zákazníky nyní vhodnou variantou,“ říká pro Vitalia.cz mluvčí Globusu, Aneta Turnovská.

Galerie: Globus otevírá menší prodejny a bistra

Co všechno bude foodora rozvážet

Dovoz nákupu z Globusu si mohou objednat jako první zákazníci z oblasti pražského Zličína a přilehlých částí v okruhu 5 až 8 kilometrů od hypermarketu. Objednat si budete moci výběr nejoblíbenějšího sortimentu včetně čerstvého pečiva, masa a uzenin z vlastních výrob zličínského hypermarketu Globus či alternativní potraviny z oddělení Zdravý svět.

Nakupujete potraviny a drogerii online?

„Sortiment jsme pečlivě vybírali tak, aby byl vhodný pro tuto formu spolupráce – tedy menší a rychlé objednávky, primárně potravin a drogerie. V nabídce nyní nefiguruje nepotravinové zboží typu elektro, auto-moto a další,“ uvádí Aneta Turnovská. Jen pro srovnání, v e-shopu iGlobus.cz je v nabídce přes 30 tis. položek, v testovací verzi rozvozu lze vybírat z 18 tisíc položek. „Nabídku ale budeme dál navyšovat,“ doplňuje Aneta Turnovská.

KL24

Globus zatím rozváží jen kolem Zličína

„Jsme rádi za spolupráci, která usnadní našim klientům běžný život a díky níž dokážeme dovézt čím dál širší portfolio produktů až k nim domů. Zároveň se těšíme na rozšiřování i v rámci republiky, které je v plánu hned v dalších krocích,“ říká Quick Commerce Director Jakub Hostačný

Nyní funguje dovoz z pobočky na Zličíně v Praze a po okolí a je přizpůsoben aktuálním kapacitám. Objednávky probíhají skrze aplikaci foodora. Globus počítá, že půjde odhadem o tisícovky rozvozů měsíčně.

Jak objednávky s doručením fungují

  1. Otevřete aplikaci foodora – V sekci „Obchody“ vyberte Globus.
  2. Ověřte doručovací oblast – Pokud se vám zobrazuje možnost nákupu z Globusu zobrazuje, znamená to, že se nacházíte v doručovací oblasti. Přibližný okruh najdete na obrázku (níže) a dostupnost se může měnit vzhledem k hodině a dopravní situaci.
  3. Standardní cena dopravy je 49 Kč, nicméně noví zákazníci a ti zákazníci, kteří nakoupili nad 599 Kč, mají dopravu zdarma.
  4. Vyberte si své položky a zaplaťte přímo v aplikaci.
  5. Foodora vám následně nákup doručí do několika desítek minut.

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).