Hlavní navigace

Globus otevírá nové prodejny. Některé jsou přímo v Bauhausu

Sdílet

 Autor: Globus
Globus otevřel novou menší provozovnu s názvem Globus Fresh v Praze 6, určena je pro každodenní nákupy. Jejím benefitem jsou potraviny vyrobené v nejbližším hypermarketu Globus. Nechybí ani teplé občerstvení s sebou, jako je třeba známá sekaná v housce.

Tak jako má Albert své menší prodejny s názvem Albert Fresh, tak i Globus již před časem vycítil svou velkou příležitost v této oblasti. Díky těmto prodejnám, které jsou nedaleko mateřských hypermarketů, může Globus Fresh nabídnout vlastní výrobky blíž zákazníkům, kteří zrovna nemají cestu do hypermarketu. Například na sídlišti.

Pankrác zlikvidoval covid

Globus otevřel svou první menší prodejnu s názvem Globus Fresh v Pardubicích na sídlišti Dubina už v roce 2018. V rámci konceptu Fresh provozoval Globus i restauraci a obchod na pražském Pankráci, kvůli vylidnění lokality v důsledku covidové situace se ale společnost rozhodla obchod v roce 2020 uzavřít. Podle našich informací neplánuje jeho znovuotevření.

Před dvěma lety došlo k otevření „malého Globusu“ na sídlišti v Praze 6, kde nahradil Tesco Expres. Aktuálně Globus rozšiřuje svou působnost o novou prodejnu Fresh, kterou otevírá prakticky na vedlejším sídlišti, v pražských Řepích v ulici Makovského. V obou prodejnách mohou zákazníci nakupovat potraviny jak z pultů čerstvých potravin, tak z chlazených a standardních regálů. Kromě běžné nabídky jsou ke koupi i pokrmy z vlastních výrob Globusu. Nechybí ani teplé občerstvení s sebou, jako je známá teplá sekaná v housce nebo káva v kelímku.

Obě pražské prodejny jsou totiž prodlouženou rukou hypermarketu, který se nachází v obchodní zóně Zličín vzdálené zhruba tři kilometry.

Globus má i bistra

Globus v rozšiřování svých provozoven naváže na podzim novým bistrem v Brně-Ivanovicích. Půjde již o třetí bistro v pořadí v prodejnách Bauhaus. První totiž Globus loni v létě otevřel spolu s novým Bauhausem v Ústí nad Labem a na jaře bylo otevřeno nové bistro v pražských Kobylisích.

Kvíz: Pamatujete si tyhle výrobky?

Možná jste výrobky, které byly a občas také nebyly k dostání na pultech obchodů před rokem 1989, na vlastní kůži nezažili. Nebo zažili, ale ani trochu se vám po většině z nich nestýská. V každém případě si však můžete udělat náš kvíz, abyste zjistili, jak se v nich vyznáte. 

Autor článku

Redaktorka serveru Vitalia.cz se zaměřuje zejména na kvalitu potravin a kvalitu jejich prodeje. Věnuje se také zdravotní problematice.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).