Já nevím jak vy, ale pokud si dám salám do ledničky a pak ho vyndám, je studený. V puse je také studený.
Výhodou tenkého nakrájení je, že než si ho dáte do pusy, zahřeje se na takovou teplotu, kdy oceníte jeho chuť. A nemusíte čekat, až vám teplota okolí salám zahřeje a tím zvýraznila jeho chuťové nuance.
Whisky bez ledu také chutná lépe než s ledem. Studené chutnají všechny stejně...
To samé se sýrem. Raději si počkám, až nabere po vyndání z lednice okolní teplotu.
A jestli vám prodavačka nakrájí salám tlustší než je doporučení od výrobce, to je fakt smůla. Ovšem výrobce si může nakrájení chodit kontrolovat. A nebo salám prodávat již nakrájený balený.
Já nevím jak vy, ale já nestojím u lednice a neláduji se studeným salámem. Je celkem normální si ho dát na chleba, housku, nebo na talíř. Pak už je celkem jedno jestli je kolečko o 0.2 mm tlustší.
Whisky je sice správný příklad, ale co třeba pivo nebo bílé víno nebo.... , tam platí pravý opak, takže jako argument to moc neobstojí.
V článku se píše o gurmánech a tak nepředpokládám, že ti by zrovna jedli gothaj z papíru přímo u lednice.
A v obchodě prodavač nakrájí salám tak, jak si to přeje zákazník a nikdo těm dvěma do toho nesmí mluvit a už vůbec ne výrobce.
Gurmán si těžko koupí balený "PET" salám.
Výroky "odborníka" uvedené v článku jsou vůbec prapodivné a nedůvěryhodné. Nezdá se vám?
tsd