Nějaké zdroje namísto "vědci zjistili" by nebyly? Kdo má pořád vyhledávat účelově vybrané negativní studie (často vytržené z kontextu), když metastudie vyznívají pozitivně?
O arachidonové kyselině a výzkumu nálad za poslední roky raději pomlčet, že? Chápu, to není tak populární a asi stavěné na jiné publikum, ale vždyť máme celé portály a magazíny, shromažďující renomované vědecké studie; co takhle si je pročíst místo psaní bulvárních článků (které s grilováním mají pramálo společného)?
http://www.biomedcentral.com/content/pdf/1475-2891-9-26.pdf
http://www.nutritionj.com/content/pdf/1475-2891-11-9.pdf
Rozhodně to není tak jednoduché, jak autor naznačuje,
"každá třetí žena, která se stravuje na vegetariánské bázi, má problémy s menzes"
Ano. A kazda druha ceska zena, ktera ji maso, ma problem s nadvahou nebo obezitou. Proste kdyz se chce, nejake to cislo se ve statistikach najde, ze. Tenhle clanek je u pana Havla opravdu z tech slabsich.
Podle mě je nejzdravější grilování na elektrickém grilu. Jenže z něj maso tolik nevoní, takže přijatelnou alternativou pro nás je plynový gril. Ještě se mi nestalo, že by kouřil a tím pádem "znepožil" maso, a přitom z něj jídlo super voní.
Já myslím, že grilování s rozumem není problém. Pokud používáte elektrický gril a umí i maso provonět kouřem jako Muurikka Smoker tak je to zdravé a chutné.
http://www.gril-muurikka.cz/muurikka-smoker-a317