Tak se zkusme podívat, jak by takové "rýžování" vypadalo. Chcete si vydělávat prodejem dokonalého a levného bramborového salátu. Abyste si vydělala na průměrnou mzdu, musíte vydělat zhruba 1000 Kč denně. Pokud na 10 dekách vyděláte 4 Kč, musíte toho salátu prodat denně 25 kg. A teď si představte, že jeden den bude o salát zájem a vy ho vyprodáte už dopoledne, a odpoledne od vás budou odcházet naštvaní neukojení zákazníci, druhý den bude zájem minimální a vy 20 kg vyhodíte (protože bez těch éček ho holt nemůžete skladovat). Pak vám hygienická kontrola napaří 10 000 pokutu, protože nemáte bezdotykové baterie a oddělenou cestu zpracování masa (že maso nezpracováváte, nikoho nezajímá, fóršrift je fóršrift, stejně jako ČR musí mít výbor pro vyšetřování námořních nehod, i když žádnou námořní flotilu nemá) a krám vám zavřou, dokud to nedáte do pořádku. A za měsíc zjistíte, že jste několik stovek tisíc v mínusu. A to ještě nezmiňuju takové "drobnosti" jako daně, pojištění a další výdaje.
Ono holt prodávání jídla je něco zcela jiného než jeho matlání doma.