Problém ale není primárně v tom, že omezují podávání jídla a pití. Problém je hlavně v tom, že to omezují za situace, kdy kvůli šíleným bezpečnostním opatřením člověk zároveň v podstatě nemá možnost vzít si něco svého a nabídka přímo v letadle je obvykle mnohonásobně předražená.
A tady trochu končí legrace, ony trochu delší lety v si přímo koledují o malér s dehydrací atd.
Je to podobne jako s urovni restauraci v CR.
Je jich moc a pri soucasnych cenach do nich mene ci vice chodi kazdy.
Jenze...mira zdaneni a hazeni prekazek od urednich parazitu nebere konce a soucasne chteji lide kvalitni a nadstandardni sluzby za malo penez.
K tomu paraziti z odboru, kteri vyhrozuji a organizuji stavky za vyssi platy.
Pokud nechteji zdrazovat, musi omezovat sluzby 'zdarma'. Podobne se chovaji restaurace- vari ze sragor za nesmyslne prodejni ceny- aby byli konkurenceschopni, nebo zamestnavaji mene personalu- kasle se na hygienu a personal je utahany- zpruzeny.
A jak uz tady nekdo poznamenal...castecne je to i vec letiste.
Take si nejsem jisty zda je vhodne, aby si kazdy prinesl co mu chutna.
Historek z open space o smradu z jidla a nasledne agresivite kolemsedicich koluje dost.
Podobne se chovaji restaurace- vari ze sragor za nesmyslne prodejni ceny- aby byli konkurenceschopni,
Anebo je to vsechno uplne jinak :-)
Maly priklad. Restaurace site Lokal, ktera si zaklada na pouziti kvalitnich surovin. Alespon to tvrdi. Poledni menu, vcetne polevky a vody v cene kolem 120 Kc (dlouhodobe, nejde o zadnou akci), v nezahulenem prostredi do 16:00. Takze to mame tu kvalitu. V okoli desitky zahulenych pajzlu, kde podobnou nabidku za tu cenu neporidite, jen samotne jidlo bez polevky je minimalne za 100, polevka za 30, voda "zdarma" ani omylem a jako bonus smrad z kouricich cunat.
Takze jak je to s temi nesmyslnymi cenami ?
Ohledne puvodniho tematu clanku to neresim, zkratka nizkonakladove spolecnosti setri kde se da. A lide jim to stale kupuji.
Nesmyslne ceny jsem myslel treba poledni menu za 85 s polifkou.
Spocitane to samozrejme nemam, ale pocitove bych rekl, ze je v CR vic takovych pajzlu nez kolik je osvezoven typu Lokal.
Ve srovnani s lacinym pajzlem jsou v Lokalu porce cca o tretinu mensi.
Coz nemyslim jako nedostatek, ale ohledne kalkulace.
Nízkonákladovky vůbec nejsou levné. Je to něco jako automobil Škoda-Volkswagen. To, co mají jiná auta ve standardní výbavě, Škoda-VW si nechá zvláštˇ zaplatit. Základní cena vypadá lákavě, ale pak se vyšplhá za různé "nezbytnosti" pěkně vysoko.
Nízkonákladové letecké společnosti si nechají zaplatit i za zavazadlo, musíte si mnohdy rezervovat místenku za velký peníz, samozřejmě platit za občerstvení- a konečná cena je srovnatelná nebo vyšší než u British Airways, kde je v ceně letenky např. i whisky. Pak není co řešit, jasná volba.
Předně: jídlo se v letadle neservíruje (výhradně) proto, aby cestující nehladověli, ale hlavně proto, aby překonali strach z létání, seděli na sedačkách, zbytečně necourali, neotravovali personál, nenudili se a měli pocit alespoň nějakého pohodlí. To vše za cenu pár euro, přii hmotnosti tak pětinu kila na osobu.
Až si začnou pasažéři nosit jídlo vlastní, odhadem dvousetgramové chleby s řízkem a půllitr vody, při plném airbusu to vyjde na palivu celkem draho.