Souhlasím, že Hollandia a Madeta jsou nejlepší (i když Madeta to těch ve skle taky cpe sušené mléko). Ale odkazuji na starší spotřebitelské testy MFDnes - pokaždé jim vyšlo, že všechny testované jogurty mají dostatek živých kultur až na Jogobellu, která měla živých bakterií asi 10x méně než ostatní a propadla.
Pod značkou Madeta se prodávají jougrty a z Agro-ly, viz. http://www.agrola.cz/jogurty.html
Výborné jogurty a mléčné prodokty má rodinná farma Mejsnar, mají rozvoz po okresu Trutnov a okolí dle tras na stánkách: http://www.mlekoazdodomu.cz/. Můžete si vše i objednat až domů.
Já už nekupuju nic jiného než Hollandii a Jihočeské (ve skle; Madeta?), to jsou jogurty jogurtovaté, jiný poctivý jogurt, který by se prodával v supermarketech, jsem zatím neobjevila, všechny jsou řídké (tj. šizené) a vyfutrované všelijakými pofiderními přísadami. A štve mě třeba Aktivie, která se ze sebe v reklamě snaží dělat něco jako lék na nadýmání, přitom je to jen jeden z těch šizených jogurtů a lidi by pro úpravu svého trávení udělali líp, kdyby jedli spíš ty poctivé jogurty a nebo kdyby se prostě neživili shitem. Taktéž třeba Actimel, který si hraje na něco víc a přitom je to jen předražený kefír. A lidi jsou blbí a utrácejí za to. A pak skuhrají, že zdravá strava je drahá.
Mluvíte mi z duše. Když vidím reklamu na activii, mám chuť řvát a rozbíjet. pravda je, že z něčeho samozřejmého udělali jedinečnost jejich výrobku, přidali plno keců,žvástů, latinských názvů("zní to odborně, tak to bude určitě fungovatt...") a sladkých slibů a tržby rostou. Je to hrůza, že lidi tomu bohužel opravdu věří!!!!vždycky mám chuť je bít přes prsty, když vidím, jak si ládujou activie, actimely(další šílenost) a jim podobné "zaručené a zdravé" věci do košíku. Další věc, co mě napadá, je třeba neperlivá balená voda. Tak třeba- aquila-aqualinea:voda, která hydratuje vaše tělo!!!!bože můj, ukažte mi vodu, která vás nezavodní a nehydratuje!!pak by to byl přeci vzduch nebo písek.
Ale lidi na to berou a budou za to utrácet nekřesťanské peníze,nehledě na neekologičnost. Kdyby se raději zamysleli se sklenkou vodovody v ruce
Ano, ja uz take jim jen jogurt z Radonic, myslim ze kazdy z Prahy a Strednich Cech by ho mel testnout - http://www.mlekozfarmy.cz/nase-vyrobky/#selsky-jogurt
http://www.agrola.cz/jogurty.html
ve všech příchutích i čistý:-)
Ne jen že onen majitel "kozího vaku na mléko" usoudil, že je výsledný jogurt chutnější mléka, ale také zjistil že mu potravina déle vydrží. Přinejmenším tak dlouho dokud si jogurtové bakterie udrží nadvládu a pro ně vhodné prostředí.
Kvašení a kysání jsou prostě jedny z nejstarších způsobů jak udržet některé potraviny déle poživatelné. Neplatí to jen pro mléko.
Dobré jogruty koupit lze, viz. již výše zmiňované produkty od Agro-ly, prodávané i pod značkou Madeta a pak snad i Hollandia. Osobně mi na něm vadí ten plastový kelímek a tak dávám přednost první variantě. Rodiče si ho ale nemohou vynachválit a když v létě zrají na zahrádce jahody, tak s nimi takřka denně zkonzumují půlkilové balení.
Většina lidí ale nepozná jogurt, protože si nekoupí jogurt za dvacku, když můžou mít "jogurt" za 6 Kč.
Poslední kategorie jsou výrobky typu divná máňa, zlý táta a podobně, které navíc nejsou ani nijak levné. To je takový blavajz, že tomu museli změnit názvy z původního jogurt. Zde přesně platí Fanánkův výrok "vona je to dost sračka, ale na tom nezáleží, protože reklama se udělá tak jako tak a lidi si to stejně koupěj".
v dědině hobelo kravek ha tak sem se kókal po kvelbech kde be se dal kópit nějaké ten dobré a hlavně hosté džogurt. Na a pic tróbu po palice, jeden takové sem našel v tem suprkšeftě PENNY. Je to v piksli s umělé hmote a na víčko má napsaný Jogurt řeckýho typo.Co se týče choti tož dobrý aspoň u co mě dotéká no a hostota jak dež bel jogurt za dvě korune. Tož pokavád do teho neseró te Ečka se Spolane či jiné hnuj tak je to po dlóhé době neco co má šmak. Tož to skuste a hovidíte, dokavád zas nějakýho tajtrlíka nenapadne s teho hodělat břečko..tož dobré deň z Hané
Od té doby co jsme poprvé ochutnali doma "vyrobený" bílý jogurt (jehož příprava zabere ai tak 2 minuty + kvašení 10hod.), nekonzumujeme už nic jiného než tento probiotický jogurt. Je chuťově výtečný, můžete si jej udělat z mléka jaké preferujete sami, můžete i přidat smetanu - prostě paráda. Zamilovaly si jej i naše děti a navíc od té doby nejsou nemocní. Zkuste se mrknout na web našich kamarádů, kteří jej nabízejí http://partners-nwa.cz/probiotika.
Já si kupuju Hollandia, je fakt výbornej. Když nemají Hollandiu, koupím si ten smetanový, myslím že choceňský nebo tak, tam je jen smetana + kultury. Ale je moc tučný, tak se mu raději vyhýbám. Začala jsem snídat jen jogurty a je mi tak líp. Ještě si vyrábím z tibetské houby kefír. Ta tibetská houba se dávala do vaků, aby mléko vydrželo co nejdéle.
Všem, kdo jedí mléčné výrobky doporučuji vyrábět si vlastní domácí jogurt z mléka, je to výhodné po všech stránkách, cenově (z 1l mléka (16 Kč v mlékomatu) vznikne jednoduchou matematikou 5 jogurtů (200ml), tedy 1 jogurt za cca 3 Kč), chuťově unikátní, časově i postupem nenáročné. Na internetu je postup mnohokrát popsán, jogurtovač netřeba, stačí peřiny....
Má to také ještě jeden ekologický aspekt, při výrobě jogurtu "po domácku" nevznikají odpady, lze používat na mléko i jogurt stále dokola stejné skleněné nádoby (na mléko např. za 10 Kč skleněnou láhev přímo z mlékomatu, na jogurty se báječně hodí skleničky od jogurtu např. od Madety...)
málo co mě nadchne,a pokud setýkájogurtů,jsem skeptik,konzumuju jogurt Florián bílý s ceráliema,musím však uznat,žejogurt Muller Crema diYogurt-CILIEGIA INPEZZI 500ml,se povedl a salouží si pom.Oskara,je mi už 56let ,takže za tu dobu můžu porovnávat.Přeji výrobci,hodně tak skělých jogurtů,a hlavně aby si udržel,kvalitu tohoto jogurtu.