Léčím se s cholesterolem více než dvacet let. Na začátku jsem měl 12,6 a dnes jsem díky práškům a částečné změně stravy téměř v normě. Rapidní snížení nastalo po omezení smažených jídel a používání olejů. Používám převážně sádlo a přepuštěné máslo. Olej vyjímečně a jen s přídavkem másla či sádla. Trochu dělají problémy Trygliceridy (prý z piva) ale dle mé zkušenosti to je hlavně mouka a výrobky z ní. Možná i mléčné výrobky.....myslím že má dnes u mladé generace vysoký cholesterol každý,kdo se nevěnuje aktivně sportu !!!
Já byl do 40 let zdravý jako řípa a dost v pohybu. Pak nastaly velké problémy s kyčlí,omezení pohybu a cholesterol vylétl nahoru. Současně nastaly problémy se žaludkem (trávení).... pak operace TEP a rehabilitace a stejně částečné omezení pohybu. Nakonec v 52 letech 3x infarkt během šesti týdnů....Jsem 100% přesvědčený že hlavní důvod jsou oleje,smažená jídla,uzeniny, různé chipsy a sušenky + veškeré drezingy včetně tatarky. Vejcí sním v průměru tak 5-6 týdně a jsem v pohodě !!!