+ plnohodnotná nekuřácká část (v mnoha i docela drahých provozovnách připomíná nekuřácký koutek spíš nějakou jídelnu pro zaměstnance podniku, minimum výzdoby, horší stoly, židle, obsluha nakoukne jednou za hodinu,...)
+ tichá kulisní hudba pouštěná z CD nebo počítače (největší trapas je puštěné rádio na plné pecky s nějakým pokud možno "hodně vtipným" hlasatelem)
+ žádná obrazovka
+ ochotná obsluha, která už někdy ochutnala jídlo, které podnik nabízí
+ nehluční hosté (v Pravěku mi to připomíná školní jídelnu, nechápu, jak můžou dospělí lidi dělat takový kravál)
Bohužel, i v Praze je velký problém najít restauraci, která by splňovala všech 5 bodů - víte-li, doporučte. Za sebe mohu doporučit La Bastille na Újezdě nebo Titanic ve Štěpánské.