Bych ty obchoďáky nehodnotil tak negativně. Alespoň se v tomto "snaží". Když mají vlastní (do)pekárnu, tak to v tom obchodě pěkně voní pečivem a láká to zákazníky. Že to je shit, který nevydrží je si pravda, ale minimálně hodinu, dvě po upečení mi to chutná a to je doba, za kterou to stačím sníst.
Všude plno večerek, ale koupit rohlík chuťově srovnatelný s tím (u)/(do)pečeným v obchoďáku je stejně problém. Otevřou v 7 ráno a ten rohlík už je skoro vždy gumový. Kdysi se tady snažil nějaký předešlý majitel zdejší večerky, ale nakonec taky rezignoval. Křupavé rohlíky vydržely vždy tak maximálně měsíc a pak to sklouzlo do gumového průměru. Vystřídal pár dodavatelů z okolí a už nebylo koho zkoušet.
Z obchoďáků moc nemusím akorát Tesco. Já jsem docela ranní ptáče a když si v sobotu v 7 zajdu do právě otevřeného Lídlu, tak mám tu dopečenou bagetu ještě teplou. V Tescu jedou nonstop a upečou, až prodají předchozí várku, což je ráno problém. O něco večer dopečeného opravdu nestojím.
Přesně tak Jirko. placená reklama pro Globus. Kdo chce dobré pečivo má docela smůlu, buď doma nebo mít štěstí na malopekaře. Někdy bych rád potkal pekaře z Globusu majícího ponětí o Maillardově reakci a jeho vlivu na pečivo. Pak by přestali vyrábět ty nedopečené buchty pro důchodce. Ale je to levný to jo, lůza když nežere, tak se bouří.