je to asi nieco podobne ako polovica azie pouziva cicerovu muku na obal/vyprazanie:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gram_flour
(po cesky je cicer cizrna ? )
Já hrašku používám už přes rok a nemůžu si ji vynachválit.Děti mi normálně o luštěniny nestojí, ale hraška jim chutná, ať už s ní zahustím omáčku,polévku,nebo ji použiju na obalení všeho možného. Jsem s ní spokojená. Ještě jsem jí tedy nezkoušela do těch buchet,to je pro mě novinka,ale při nejbližší příležitosti vyzkouším.
V létě, když mám vlastní zeleninu ze zahrádky, tak jsem jednou nakrájela lilek na plátky a obalila a osmažila v hrašce. Byla to chuťovka a velmi rychle zmizela. Pak jsem nastrouhala cuketu, přidala hrašku a hladkou mouku a dělata jsem malé hromádky na pánvi. Opět vynikající a jen se po tom zaprášilo. Jako vegetariánka ji používám k pohoštění rodiny a jídla si sama vymýšlím na míru podle druhu zeleniny, kterou mám momentálně k dispozici.
Hraška je dobrá a najde širší uplatnění..smažená kuřecí prsíčka v hrašce jsou prima, netřeba solit, jen připravit těstíčko a usmažit, stačí i 100g masa. Výborné jsou "bramboráčky", pikantní hraška s vložkou zeleniny /okurek, rajče, žampion/, dá se jíst i studené. Zkuste bramborové knedlíky napůl s hraškou a brambor, nepřidávejte vejce. Používám teprve od letosního léta a už padly dvě kila zakoupené napřed v Praze a pak na trzích v Brně Bystrci.
Také děkuji za tip, jak obohatit snažení v kuchyni a jíst zdravě. Hrašku jsem vyzkoušela na těstíčko, v kterém jsem obalila kuřecí stehna, ve vanilkové hrašce trochu přislazené a okořeněné skořicí jsem namáčela půlky jablek a banány - všem všechno chutnalo. Jen se těstíčko zapeklo do mřížky košíčku z fritovacího hrnce, což se dalo odstranit až po vychladnutí, takže se to napeklo až do černa, což asi není dobře. Nevím, jak tomu zabránit.
Dnes mi zbyla bramborová kaše, tak jsem přidala hrašku, vajíčko, kousek salámu a byly z toho vynikající placičky. Doporučuji, byly vynikající.
A ještě poznámka k uvedenému odkazu:
Vinikající olivový olej
Kvalitní extrapanenský olivový olej nejvyšší kvality.Nyní se 40% slevou www.valledongiulio.cz
Asi je ten olej přece jen vynikající, tak to prosím opravte, je to hrůza, každý se pyšní anglickými výrazy a přitom neumí mateřštinu, a to je docela trestuhodná ostuda.