Dobrý den, rozemleté ovesné vločky v receptu nahrazují mouku. Buď je možné je nahradit bezlepkovými ovesnými vločkami, které lze najít ve specializovaných prodejnách, a nebo zvolit některou z dalších alternativ mouky užívaných v bezlepkových receptech.
Obvykle se pro celiaky doporučuje v receptech kombinovat jednodruhové bezlepkové mouky (dá se sehnat například mouka pohanková, jáhlová, cizrnová, amarantová...). Tyto mouky bývají samy o sobě chuťově výraznější, proto je vhodné je kombinovat. Dají se koupit i speciální bezlepkové mouky, ty ale často obsahují velké množství škrobu.
Za užitečné považuji informace z webu Společnosti pro bezlepkovou dietu o. s.: http://www.celiak.cz/vareni/rady-do-zacatku
Hodně štěstí při pečení!
Už po pouhém přečtení mi bylo jasné, co asi tak vznikne. 70g kakaa? Žádné tekutiny - vejce, mléko, jogurt ?.... No, budiž. Ale schválně jsem vyzkoušela s přesným dodržením ingrediencí, abych nebyla tak skeptická. Bohužel, dopadlo to dle očekávání. Tuhá nepoužitelná hmota. :-( Takže jsem přihodila dvě vajíčka, 200 g bílého jogurtu a paráda! Muffinky jedna radost. :-)
do receptu staci pridat/rozmixovat 1 větší banan a presnidavku bez cukru a vlocky se dávat nemusi muze se dat trochu zitne mouky nebo pohankove... dle konzistence testa..lze pridat i lzici kokosu a lzicku skorice... a aby to bylo.opravdu brownies pridava se jeste 2kostky roztate 70%a vice čokolády...jinak ja delam.dle.tohoto receptu s par prisadami navic...napr. tuk vubec nedávám a na rozredeni se muze pouzit trochu mléka a brownies je psk hezky vlacne a matlave ale nesmi se pect dlouho tak 200stupnu 20-25min vic ne