Názor k článku Hříšně zdravé brownies. Ale neříkejte, že je z fazolí od Blanka Chocová - Dobrý den, rozemleté ovesné vločky v receptu nahrazují...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 6. 2014 18:36

    Blanka Chocová (neregistrovaný)

    Dobrý den, rozemleté ovesné vločky v receptu nahrazují mouku. Buď je možné je nahradit bezlepkovými ovesnými vločkami, které lze najít ve specializovaných prodejnách, a nebo zvolit některou z dalších alternativ mouky užívaných v bezlepkových receptech.
    Obvykle se pro celiaky doporučuje v receptech kombinovat jednodruhové bezlepkové mouky (dá se sehnat například mouka pohanková, jáhlová, cizrnová, amarantová...). Tyto mouky bývají samy o sobě chuťově výraznější, proto je vhodné je kombinovat. Dají se koupit i speciální bezlepkové mouky, ty ale často obsahují velké množství škrobu.
    Za užitečné považuji informace z webu Společnosti pro bezlepkovou dietu o. s.: http://www.celiak.cz/vareni/rady-do-zacatku
    Hodně štěstí při pečení!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).