Hub přibývá, ale i jedovatých

20. 8. 2010

Sdílet

V minulých dnech byly lesy plné nadšených houbařů, kteří se vraceli do svých domovů a chalup s plnými koši jedlých hub.  „V současné době nelze již vtěsnat vyskytující se jedlé druhy do přehledu deseti či dvanácti druhů, takových druhů roste mnohem více. Sortiment jedlých hub rozšiřují pýchavky obecné a další prášivky či vatovec, kotrče kadeřavé, špičky obecné, bedly vysoké a různé jedlé pečárky, například hajní,“ informuje Česká mykologická společnost a upozorňuje, že kromě většího výskytu…

V minulých dnech byly lesy plné nadšených houbařů, kteří se vraceli do svých domovů a chalup s plnými koši jedlých hub.  „V současné době nelze již vtěsnat vyskytující se jedlé druhy do přehledu deseti či dvanácti druhů, takových druhů roste mnohem více. Sortiment jedlých hub rozšiřují pýchavky obecné a další prášivky či vatovec, kotrče kadeřavé, špičky obecné, bedly vysoké a různé jedlé pečárky, například hajní,“ informuje Česká mykologická společnost a upozorňuje, že kromě většího výskytu jedlých hub, se v posledním týdnu také druhově rozšířil růst jedovatých hub, zejména díky růstu ektomykorhizních hub různých rodů. 

K tématu: Kampak, Češi? Na houby!

Proč je právě u nás houbaření tak populární?  

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).