Osobně vidím jako hlavní problém nekázeň lidí, zejména (pardon) důchodců. Ti mají zhusta ve zvyku se v pečivu přehrabovat, v nejlepším případě mají na rukou sáček, ale velmi často holou rukou. Kdyby se občas prodávající kolem místa s pečivem mihl a něco jim řekl, snad by se to postupně zlepšilo.
Jenže on bývá občas problém i na straně prodávajícího, který do jedné násypky přidá čerstvé pečivo do den starého, gumového - pak se těm lidem ani moc nedivím, že hledají to čerstvé.
Výbava v obchodem je podle v pořádku, k pultovému nebo balenému prodeji bych se nerada vracela.
"Například v Holandsku nebo ve skandinávských zemích se za pulty, kde my dnes máme krájené salámy a sýry, prodává pečivo, aby na něj zákazníci nesahali, nebo je pečivo zabalené."
Rád bych věděl, kde na to pan Březina chodí. Jestlipak to není tak, že si byl jednou odskočit do AH To Go na A'dam Centraalu pro svačinu a vyvozuje z toho závěry pro celou zemi. V Nizozemí bydlím přes 10 let (a aby se pan Březina nemohl vykrucovat, v jedné "Holandských" provincií) a v životě jsem se s tímhle nesetkal. Albert Heijn, Vomar, Jumbo, Deka, Lidl, nikde.
Ale abych moc nekřivdil:
"Naopak veškeré uzeniny mají zabalené v plastových obalech."
Je pravda, že s nezabalenými uzeninami jsem se (v supermarketu), co si pamatuji, nesetkal.