Bohužel,je mi líto,ale pán měl pravdu.Navíc rodnou zemí guláše není Maďarsko,ale Mexiko.Pokrm,jako guláš Maďaři ani neznají.Pod názvem guláš se tam opravdu podává polévka.Nejblíž k našemu guláši má asi perkelt,ale guláš to rozhodně není,navíc se nezahusťují moukou,ani jíškou,zahustí se to zeleninou-cibule,rajčata,paprikový lusk.Dále chuť guláše totiž vůbec nedělá cibule,když přijde na věc může se vynechat.Od doby co se k nám začala vozit "přeslazená" cibule z Mexika,mi přestala v guláši chutnat a tak ji tam prostě nedávám.Dokud jsem neřekl-nikdo zatím vůbec nepoznal.Stačí místo ní přidat drobet rajčatového protlaku,ale opravdu jen ždibínek.Chuť a barvu guláše dělají především prášková paprika a jíška.Na paprice nešetřit,chce to opravdu nejkvalitnější co seženete.Nejlépe objednat z Maďarska.Na internetu jsou obchůdky,které nabízejí.Maso naopak co nejošklivější flaksu flaksovitou-dodá lepší šmak.Dělám tak,že na sádle osmahnu maso.Vysmahnout na tuk a drobet připéct.Pak hned přidám mouku(1-2 lžíce,podle toho,kolik chci omáčky) a udělám jíšku vlastně s masem.Přídám drobililinek protlaku-běžně dávám menší kávovou lžičku,zasmahnu,přidám polovinu až tři čtvrtiny dávky papriky,dvakrát míchnu a zaleju horkou(ne vařící-nadělaly by se žmolky)vodou.Přidám sůl,kdo chce může dát bujon kostku.Vařím do změknutí masa,průběžně dolévat vodu-pro změnu vařící,aby maso bylo tak akorát ponořené.Když maso změkne,přidám pro barvu zbytek dávky papriky,chvíli povařím.Přidám chili-každý jak má rád,může se přidat i až na talíři,pokud někdo z rodiny nejí pálivé.Komu nevadí chemie,je výborné osolit méně a doladit glutasolem.Myslím,že občas neuškodí.Glutasol dávat těsně před vypnutím,jinak omáčka zhořkne.Pak hned přidáme majoránku,ne moc není to bramboračka :)
Promíchnout,pod pokličkou nechat uležet 10-15 minut.Olizovací gulášek sníst a chválit kuchaře.Zapíjíme pivem ze sedmého schodu. :)