Z glutamátu se udělal strašák, přitom je to právě to, co dává některým jídlům tu "pravou" chuť. Každý poctivý vývar se má vařit mnoho hodin. Někteří extrémisti dokonce zvládnou vařit vývar i 48h a z 20l udělají 2l. Samozřejmě, vývar vařený půl hodiny žádnou chuť nemá, není tam žádný glutamát.
Když přijde Pohlreich v Ano šéfe do kuchyně, vyháže tam všechny ty dochucovadla a potom udělá co? Vytáhne svůj poctivý vývar. Samozřejmně, že ten vývar je z mnoha důvodů lepší, ale chemicky, to co vyházel obsahuje to samé, co ten vývar (+ něco navíc).
V číně se "glutamátová" považuje za jednu ze základních chuťí.
Abych nebyl špatně pochopen, neříkám, že se má jíst instantní jídlo. To ne. Ale vadí mi, když se sem tam vytáhne nějaká látka a udělá se z ní zabiják. Aniž by se poctivě řeklo, že tu látku přirozeně jíme skoro pořád.