Názor k článku Jak Češi zabili Vitanu od Pepa - Nejsem chemik ani nepracuji ve Vitaně, abych se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 1. 2014 15:06

    Pepa (neregistrovaný)

    Nejsem chemik ani nepracuji ve Vitaně, abych se nějak podrobně zabýval štěpení bílkovin. Jak jsem se dočetl, glutaman sodný se prakticky nachází v přirozeném množství v běžné potravě, proto je i v domácí polévce. Tady ale není přece řeč o glutamátu, který se nachází v běžné potravě ve vázané formě, ale o průmyslově vyráběném glutamátu, který se do potravin přidává proto, aby dokázal zesílit chuť potravin.

    O glutamátech
    http://www.vitalia.cz/clanky/anna-strunecka-jak-prezit-dobu-jedovou/
    http://www.youtube.com/watch?v=9-k-bu_ut8U

    Já osobně si myslím že prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc, která se zabývala celoživotně fyziologii se zaměřením na metabolismus, vývojovou biologii a na medicínu, není žádná laik. Její vědecká práce je vysoce hodnocena jak na domácí tak i mezinárodní půdě. Stejně vyznívá hodnocení její poslední knihy „Doba jedová“, kterou recenzovali čtyři renomovaní odborníci. Ti ji vesměs vysoce cení bez jakýchkoli kritických výhrad.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).