Nejsem chemik ani nepracuji ve Vitaně, abych se nějak podrobně zabýval štěpení bílkovin. Jak jsem se dočetl, glutaman sodný se prakticky nachází v přirozeném množství v běžné potravě, proto je i v domácí polévce. Tady ale není přece řeč o glutamátu, který se nachází v běžné potravě ve vázané formě, ale o průmyslově vyráběném glutamátu, který se do potravin přidává proto, aby dokázal zesílit chuť potravin.
O glutamátech
http://www.vitalia.cz/clanky/anna-strunecka-jak-prezit-dobu-jedovou/
http://www.youtube.com/watch?v=9-k-bu_ut8U
Já osobně si myslím že prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc, která se zabývala celoživotně fyziologii se zaměřením na metabolismus, vývojovou biologii a na medicínu, není žádná laik. Její vědecká práce je vysoce hodnocena jak na domácí tak i mezinárodní půdě. Stejně vyznívá hodnocení její poslední knihy „Doba jedová“, kterou recenzovali čtyři renomovaní odborníci. Ti ji vesměs vysoce cení bez jakýchkoli kritických výhrad.