to jako vazne?
ok na 4 porce je potreba surovin, technologie a predevsim lidske prace (nejen k uvareni, ale i sdministrace, doprava, logistika, obchod ......)
a ted si stoupnete doma k plotne a uvarte minimalne 1,2l dobre slepici polevky na 4 porce.
kureci orez/kridla/skelet/droby 20kc
mrkev 2kc, celer 2kc, petrzel 4kc, cibule 3kc
voda a koreni rekneme 1kc
takze jen v surovinach jste na 32kc
a ted prijdou ty nejdrazsi polozky lidska prace, energie a technoligie. avsak chapu, ze mnou uvedene suroviny vystaci nejmene 10-20 sacku ctyrporcovych polevek.
Ty jsi ale zmatkář. Nejprve hovoříš o "sackovku za 60kc", tedy o 1-2 porcích za 60 Kč. Teď "vaříš" 4 porce. Práci, technologie a energie při hromadné výrobě považuješ za "ty nejdražší položky". A na závěr 4 porce považuješ za ekvivalent 10-20 sáčkům, tedy "oficiálním" 40-80 porcím. To znamená, že podle tvého zmatku, by mělo jít z jednoho sáčku uvařit 0,2 - 0,4 porce.
Poslechni, to jsi tak pitomý, nebo jsi hloupý troll?
pokud nechapete psany text rad vam to vysvetlim
- hovorim o sackovce za 60kc protoze na to vyjdou 4 porce kvalitni polivky viz kalkulace
- hovorim o 4 porcich, protoze ty jsou na sacku annoncovany
- ano prace, energie a technoligie jsou nejdrazsi polozky, nevim co na tom rozporujete, nebo si myslite, ze mzdy, fabriky, vybaveni a energie jsou zanedbatelne?
- ano podle kvality toho sajrajtu v sacku jsem to mnozstvi surovin jeste podcenil, opravdu jsem nemyslel ze ze sacku uvarite pul porce, ale ze v sacku na 4 porce je tech surovin nejmene 10x mene nez jsem kalkuloval ja na 4 porce
snad uz to chapete, pokud ne tak reknete nejakemu chytrejsimu kamaradovi aby vam to vysvetlil
"Prodejni cena 60 Kc nema absolutne nic spolecneho s nakladovou cenou ani cenou, za kterou to dodavatel dodava."
Vážně? To jsou moudra. To není ztracený den, potkat někoho takhle chytrého.
"Ta bude nekde kolem 25 Kc."
No, jestliže ji prodávají v akcích za 20,- a je v tom i DPH, tak ani omylem.
tak tak, tyhle ty instantni a podobne prasarny at klidne zmizi z obchodu, me to rozhodne zily trhat nebude...kdyby si uvedomili to co v jednom dilu simpsonovych i sasa krusty - ze se lidi, z nejakeho duvodu zacali zajimat o sve zdravi :D tak by mozna neposli :) tudiz - vitana se zabila sama, a ne ze ji zabili cesi :)
presne tak
ja chapu, ze dehydrovane jidlo je ve specifickych situacich resenim. sam jsem pred 25-30 lety jezdil na cundry a nebylo nic snazsiho, nez kdyz clovek nacpal do torny 10 polivek a kdyz byl hlad tak se jen rozdelal ohen, do kotliku se nabrala voda z reky/potoka a vysypal se do sacek vitany a za 10 min clovek jedl.
ovsem na bezne stravovani to nechapu. kecy prijdu z prace a nemam cas neberu. udelat vyborny kureci vyvar je otazka 10 min prace, po dobu vareni uz muze klidne dotycny cucet z gauce na ruzovku. navic si tu polevku muze dat klidne druhy den aniz by mu zkysla jako ta sackova.
co je divneho na tom si uvarit dopredu? u gulase to delam naprosto bezne a takovou svickovou zakladam v patek rano aby byla v nedeli k obedu, ale jeste lepsi bude v pondeli. to same s polevkou pokud jde o vyvar nebo kantonskou polevku s veprovym atd.
pokud opravdu nemam nic, tak si udelam cesnecku s vejcem a feferonkama a tu do 10-15min zvladne i nas 10lety syn.