Názor k článku Jak dlouho vydrží káva a kávová zrna čerstvá? od Jarda - Nikde jsem se nedočetl skutečnost, že čerstvě upražená...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 6. 2017 17:21

    Jarda (neregistrovaný)

    Nikde jsem se nedočetl skutečnost, že čerstvě upražená káva není dobrá. Je brutální. Něco, jako víno. Nebo hovězí maso na stejk. Já si pražím kávu doma sám, mám udělanou pražičku, nyní již verzi 4.0, pražím najednou 250g. Vždy upražím celé kilo, které máme doma na 14 dnů. Momentálně mám na mlýnku Kubu Serrano Superior. Pražit začínám další kilo v momentě, kdy mi zbývá ještě půl kila. Jinými slovy, kávu, upraženou kratší dobu, než týden, bych do huby nevzal. Chutě, oleje a všechny prvky v kávě se musí rozplynout do jedné, něco, jako když uvaříte guláš nebo svíčkovou, tak druhý, třetí den den jsou nejlepší. Takže svou kávu piju počínaje cca 8. dnem , konče přibližně 23. Melu na fresh mlýnku Rancilio Rocky no Doser, espresso extrahuji na Gaggii Classic původní verzi. Upravenou del mých představ, tedy snížený tlak na 9 barů a vyměnil jsem termostat na vodu ze 100 na 90 stupňů. Je to velmi prosté, zmákne to každý, kdo má zájem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).