Jenže když člověk nezná technologii pěstování a zpracování nějaké plodiny, těžko posoudí, jestli je to opravdu špatně.
Když jsem byl v Indii, tak mě překvapilo, že i ten, komu roste papaya na zahrádce, ji trhá nezralou, pak ji zabalí na tři neděle do novin, a teprve potí ji jí. A nemusíme chodit až do Indie. Moje teta z vesnice trhala rajčata zásadně zelená (když už začala světlat) a nechávala je dojít za oknem (na zahrádce by jí shnila dříve, než by úplně dozrála, holt na to nesypala žádné pesticidy). Třeba je pomelo podobný případ.
mila pani, prave to pomelo ktore ste kupila z ktoreho netiekla voda a duzina vnutri bola ako podlhovaste koralky, ktore jazykom stlacite a tak si vychutnavate tu original chut-- prave TO! pomelo je to spravne pomelo...a musim vas sklamat, pomelo nerastie na trnitom strome ..a neprekrojuje sa ale supe..pri kupovani ma byt lahke,sisate , viac zelene s drsnou supkou..to hladke zlte, stavnate je uz viac grepfruit..
No, já spíš myslím, že paní psala o pomelu, ve kterém dužinu stlačila jazykem a ono nic - tomu se říká (aspoň v zemích Koruny České, po vašem příspěvku si nejsem jist, co to znamená na Slovensku) suché pomelo. A aby takové nebylo musí být těžké - ta šťáva v té dužině nevznikne stlačením jazykem, ta už tam je, jen se uvolní. A právě ta šťáva je těžká (přesněji má větší hustotu než vzduch).
Při nákupu pomela je důležité, aby bylo zabaleno v celofánu, protože jinak jeho dužina velmi rychle vysychá. zdroj: http://ovoce-a-zelenina.zdrave.cz/chutne-a-zdrave-pomelo/