Názor k článku Deset tipů, jak poznat hospodu, kde se točí „bezbohá sprostota“ od Honza - Ad 1) pokud se pivo vypije rychle, tak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 8. 2012 9:39

    Honza (neregistrovaný)

    Ad 1) pokud se pivo vypije rychle, tak klidně. Ale i Vyhláška MZE č. 335 odstavec 3 § 15 říká, že pivo tlačené vzduchem se musí ze sudu vyčepovat do 12 hodin.

    Ad 2) Proč by to měl být nesmysl? Nasycení piva určuje pivovar, nikoli výčepní. Pokud vaří v pivovaru přesycené pivo, je to v prvé řadě jejich chyba a ne chyba výčepního. Říz má být optimální pro každý styl (tedy v případě českého ležáku střední až silný) a ne že se bude výčepní snažit "s tím neco udělat" tak, že bude pivo čepovat na vícekrát -- to jen zdržuje a nic neřeši.

    A ještě obecně -- nevím, proč by pivo natočené najednou mělo mít špatnou nebo netrvanlivou pěnu. Možná s nějakým HGB produktem velkochemičky, u kvalitního piva v dobré hospodě mi však pěna vydrží po celou dobu konzumace a to i při čepování najednou.

    Suchá nebo mokrá pěna je věc každého konzumenta, připadá mi však dost hloupé zatracovat něco na základě nepravdivých argumentů, které možná vznikly při kontaktu s neschopným výčepním nebo špatným podnikem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).