Pivo nesmí být přechlazené - hrozný zlozvyk mnoha hospod. Naši předci věděli, proč mluví o "sedmém schodu do sklepa". Rád se vrátím do hospody, kde mají ještě porcelánové tácky, nebo kde mi v zimě, když mě škrábe v krku, přinesou ohříváček (dříve naprostá samozřejmost). A na rozdíl od autora se domnívám, že pivo hnané vzduchem je klasika; jak je tam CO2, tak je to vždy krkačka.
Větší KEG má 50 l, to je v ideálním případě až 100 piv. Pokud sud stojí 3 dny, vyčepuje se z něj za den 33 piv, při průměrné otevíračce 10 hodin to jsou 3 piva za hodinu. Takové hospodě nepomůže ani směs vzácných plynů z okraje galaxie.
Biogon je fajn věc, obsah dusíku umožňuje vytvořit vizuálně přitažlivou, napohled hustou a krémovou, pěnu a lépe se tak vysvětlují dvoucentimetrové podmíráky.
Zapomněli jste na dusík, Ten považuji za vhodnější, nežli biogon. Má blíže ke složení vzduchu než B. Srovnejte si hlavně obsah CO2. Jen v něm není kyslík a "bordel" ze vzduchu.
Dusík se navíc v pivu nerozpouští jako CO2, tedy žádné krkání.
A staré dobré zkušenosti radí točit pivo natřikrát.