Vlákno názorů k článku Deset tipů, jak poznat hospodu, kde se točí „bezbohá sprostota“ od Panda - Se dvěma body zásadně nesouhlasím. 1) Biogon a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 8. 2012 23:18

    Panda (neregistrovaný)

    Se dvěma body zásadně nesouhlasím. 1) Biogon a CO2 - PR kecy a marketing. Pokud se nejedná o vesnickou hospodu, kde se za večer vypije 5 piv, je nejlepší pivo honit ven přes kompresor vzduchem. Stačí se o kompresor starat, aby se do piva nedostával "bordel" z kompresoru. Pivo s CO2 a s biogonem pálí v krku a krká se po něm, pivo hnané vzduchem je chuťově nejlepší. 2) Natočení piva na jeden zátah je totální nesmysl. Staří výčepní věděli, že se pivo má natočit alespoň nadvakrát. Proč? Protože se po natočení do poloviny nechá chviličku vyprchat CO2 a pak se pivo dotočí a zůstane mu pěna až do vypití. Piva natočená na jeden zátah si pěnu neudrží, pokud člověk rychle nechlastá.

  • 9. 8. 2012 9:39

    Honza (neregistrovaný)

    Ad 1) pokud se pivo vypije rychle, tak klidně. Ale i Vyhláška MZE č. 335 odstavec 3 § 15 říká, že pivo tlačené vzduchem se musí ze sudu vyčepovat do 12 hodin.

    Ad 2) Proč by to měl být nesmysl? Nasycení piva určuje pivovar, nikoli výčepní. Pokud vaří v pivovaru přesycené pivo, je to v prvé řadě jejich chyba a ne chyba výčepního. Říz má být optimální pro každý styl (tedy v případě českého ležáku střední až silný) a ne že se bude výčepní snažit "s tím neco udělat" tak, že bude pivo čepovat na vícekrát -- to jen zdržuje a nic neřeši.

    A ještě obecně -- nevím, proč by pivo natočené najednou mělo mít špatnou nebo netrvanlivou pěnu. Možná s nějakým HGB produktem velkochemičky, u kvalitního piva v dobré hospodě mi však pěna vydrží po celou dobu konzumace a to i při čepování najednou.

    Suchá nebo mokrá pěna je věc každého konzumenta, připadá mi však dost hloupé zatracovat něco na základě nepravdivých argumentů, které možná vznikly při kontaktu s neschopným výčepním nebo špatným podnikem.

  • 8. 8. 2014 9:50

    CODY (neregistrovaný)

    Naprosto souhlasím s názorem,po CO a Biogonu krkám,je mi zle,chutná to odporně a pálí mě žáha,o konzistenci bublinek a pěny se už vůbec nebavím,tlakování vzduchem je 100 ajedna,pivo je lahodné bez zbytečných hnusů po těch jejich biogonech,Holt hospodu může mít ten kam se chodí chlastat a ne kde se čeká kdo si dá po 10ti dnech ten Zyklon sajrajt......­..fuj!!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).