Moc dobrou nešizenou zmrzlinu mají také v Praze na náměstí Míru u tramvajové zastávky - cukrárna Vanille. Taky je dobrý poměr cena/výkon. V Puro jsem byla a za ty peníze (myslím, že 38 Kč?) byl kopeček opravdu prťavý. Ráda si za kvalitu zaplatím, ale tohle už mi připadalo předražené.
38,- za pidi kopeček hmm tak to je smutné v itálii jsem v létě v centru města v pravé italské cukrárně koupil za 1€ kornout zrzliny byla výtečná a porce obrovská špachtlí napatlali zmrzlinu na kornout takovým stylem že víc by už neunes.... ošizená nebyl tak proč u nás stojí tolik ???
Tohle splňuje všechny parametry vtipů o blondýnách :-)
Otázka:Je ve zmrzlině vzduch?
Odpověď: Ano
Otázka: Kolik ho tam je?
Odpověď: Hodně.
Otázka: Kolik přesně?
Odpověď: Nevím, on přes noc utek, tak jsem ho ráno nemohla změřit.
Těšte se na příští test.
V příštím testu otestujeme kolik bublin je v sycených minerálkách
Předpokládáme, že hodně, protože poslední dobou výrobci šidí spotřebitele a nahrazují drahou pitnou vodu laciným kyslíčníkem uhličitým.
Madam, já hlavně nevidím nikde informaci KOLIK. Z vašeho "testu" (výborná práce, zvládli jste nafotit zmrzlinu, gratuluji, normální člověk tomu říká fotogalerie, ne test.)
Zkoumali jsme obsah vešlehaného vzduchu v průmyslově vyráběných zmrzlinách. Nechali jsme je tát 12 hodin při pokojové teplotě. Pro důkladnější odstranění vzduchu jsme pak zmrzliny zamíchali. Co z ich zbylo, kolik bylo vzduchu a kolik vody? Více v článku...
Kolik bylo vzduchu a kolik vody? Ano, správně, nedozvěděli jsme se nic.
Z vašeho článku:
Víte, kolik vzduchu si kupujeme ve zmrzlinách? Zjišťovali jsme to ve velkém testu:
Tam se samozřejmě nedozvíme taky nic, jen si tam vycintá pentli jakási zmrzlinářka Kočičková a na závěr následuje PR nějakých zmrzlináren.
Pokud nechápe obsah výše uvedeného sdělení, prosím piště o tom, co si ráno namalovat na ksicht, abyste vypadala sexy a blond, ale proboha nedělejte "testy".
Pěkný den, Lol Phirae,
můj vzhled Vám očividně nedá spát, ale k Vaší otázce:
U jedné z nějvíce nadýchaných zmrzlin bylo vzduchu více než polovina ( vyjádřeno procenty, více než 50 %)
Je to uvedeno ve fotogalerii testu: http://www.vitalia.cz/galerie/kolik-vzduchu-si-kupujeme-ve-zmrzlinach/#48
Srovnání původního obsahu a toho, co z ostatních zmrzlin po 12 hodinách zbylo, je z fotografií dostatečně vypovídající.
Kateřina Čepelíková
Vitalia.cz
panecku vy jste tomu dala.
to ze nerozlisujete obsah a objem vem cert, ale ze jste nedavala pozor v hodinach fyziky na zakladni skole je uz vazne tristni. porovnavat objem (pro vas obsah) ve dvou ruznych skupenstvich a rozdilnych teplotach a nasledne z toho vyvozovat obsah (pro vas obsah) jednotlivych slozek bez vlivu ostatnich faktoru (jako je napriklad odpar) je vazne vyssi divci.
ps: mam pro vas napad na dalsi test. kupte si mineralku ve skle o objemu napr. 0,25l a dejte ji do mrazaku. druhy den ji vyndejte a ejhle sklenena lahev bude nejspise rozbita. zmrzlo mineralku roztajite, zmerite a zjistite, ze je ji zase 0,25l, muzete pak vyvodit zavery, ze mineralka do sebe pres sklo nasala tolik vzduchu az se lahev roztrhla. je to logicke, protoze preci ruzne latky, natoz pak voda, preci v ruznych skupenstvich a pri ruznych teplotach svuj objem rozhodne nemeni.
muzete pak vyvodit zavery, ze mineralka do sebe pres sklo nasala tolik vzduchu az se lahev roztrhla.
:-DDDDDD
Mimochodem, je to cca 14 dní, co madam šéfredaktorka tohohle úděsného plátku slíbila, že se poptá obdobně "erudované" redaktorky, cože má znamenat tenhle hrůzný Google Translate "překlad".
může rovněž aktivovat mozkové proteiny misfold do spojené formy Alzheimerovy choroby, známé jako beta-amyloid.
No, nestalo se samozřejmě nic a ta zhovadilost tady bude strašit do doby, než vydavatel konečně zkrachuje.
Celá "perla" viz http://www.vitalia.cz/clanky/myty-a-pravdy-o-popcornu-z-mikrovlnky/
Lol Phirae to rekl jako klasicky troll (docela to pobavilo), bohuzel ma pravdu. Ten test je smutny - vystupem testu je tabulka s hodnotami nebo alespon nejake poradi a pod tim komentar k tem hodnotam. Tady nevidim nic - je to opravdu skoda vaseho i meho casu - jak bylo receno - vysledek je roztopena zmrzlina. Proc jste se neporadila s nekym kdo ma vetsi cit pro vec a napsal treba alespon jednu seminarni praci v nejakem vyssim rocniku vysoke skoly?
Ono se u točených zmrzlin stačí držet jednoduchého receptu: pokud vynecháte všechno, kde je Opočno, určitě neuděláte nic vyloženě špatného, protože se tak vyhnete tomu největšímu šmejdu. Existují zde samozřejmě výjimky, kde mají textu o Opočnu všude mraky (asi jako by si mysleli, že to ty lidi táhne), ale prodávají něco jiného a je to dobré.
ja vim, ja vim .... odhali, ze prodejci podvadi zakazniky, protoze obsah cukru ve spejli je mensi nez v cukrove vate. a toto zjisti svoji skvelou analytickou metodou tak, ze cukrova vata se vam v puse pri cumlani rozpusti, ale pri cucani spejle si tak akorat zadrete trisku do jazyka.
Škoda těch zmrzlin... test uplně k ničemu (viz komenty výše), to jste se rovnou mohli podívat na objem, který tam taky je. Třeba polárkáč má 270g a 615ml, Hagen Dazs to má skoro shodné ty čísla.... proč asi....
Jinak to k tomu překladu misfold mě opravdu jako vystudovaného genetika pobavilo.... už víte paní redaktorko co je to misfold? :D
Takové odbornice mám nejradši , už vidím , jak se někdo cpe celerovou zmrzlinou .Dělám v průmyslové zmrzlině přes 30 let a takovou snůšku blábolů jako od této samoučky jsem hned tak jinde neviděl . Česká klasika Míša ??? - Ha ha , dne s vyráběné v Polsku a Maďarsku a vydávané Unileverem za České zlato !!