Názor k článku Jak poznat zmrzliny „vylepšené“ éčky a želatinou od KarelE - Víte, u základních potravin, které člověk potřebuje k...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 8. 2018 11:24

    KarelE

    Víte, u základních potravin, které člověk potřebuje k životu z nutričního hlediska, má asi tohle všechno smysl. Ale tady je řeč o zmrzlině, tedy o něčem, co jíme jen občas a na chuť.

    Zmrzlinu by si tedy člověk měl vybírat tak, aby mu chutnala. Cpát do sebe poctivou zmrzlinu ze smetany a žloutků, která ovšem člověku nechutná a jediné co chce je, aby to už měl za sebou nebo aby mu to náhodou upadlo? Jako proč? No a proč by si člověk na druhou stranu měl upírat svou oblíbenou zmrzlinu jen proto, že je to ve skutečnosti jen rozmixované jablko s vodou a cukrem?

    Dospělý člověk si to rozhodne sám, ale za dítě rozhodují rodiče. Spíš než na složení by se měl člověk dívat na to, která zmrzlina dítěti chutná. Spíš než hlídat éčka by se mělo hlídat množství. A určitě dítěti nenutit ty poctivé zmrzliny jen proto, že mají přirozené složení.

    Já osobně mám od malička rád "vodové zmrzliny". Tedy všelijaké dřeně, sorbety a "šizené" citronové zmrzliny. Ze smetanových mám rád jen oříškové. A poctivé smetanové nemám rád vůbec, přijde mi to spíš jak pudink. Já vím, že žloutky do poctivé zmrzliny patří, ale já je tam vážně nemám rád, to raději opravdu ten stabilizátor a emulgátor. Takže jsou mi bližší třebas klasické italské. Italové tam místo žloutků často dávají karubin (přírodní emulgátor a stabilizátor).

    https://www.ferpotravina.cz/seznam-ecek/E410

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).