Vlákno názorů k článku Jak poznat zmrzliny „vylepšené“ éčky a želatinou od MonikaSh - Jednou jsem tak dostala chuť na zmrzlinu se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 8. 2018 7:32

    MonikaSh

    Jednou jsem tak dostala chuť na zmrzlinu se smetanou. Tak jsem prošmejdila všechny mrazící boxy v místních supermarketech a Jednotě. A hádejte, kolik jsem jich našla? Žádnou! Všechny měly v sobě rostlinný tuk. I ty s nápisem "smetanová chuť".
    A jak je to s točenou/kopečkovou zmrzlinou? Asi stejně jako s krájenými salámy a váženými párky. Tam se to složení taky nedozvíte, pokud je netisknou na samolepku jako u Steinhausera. :-(

  • 2. 8. 2018 13:27

    Karin

    My doma kupujeme už jen smetanové. Jsou sice poměrně drahé, ale zase je to jen mls (člověk to nejí na kila), a nevidím důvod, proč bych měla konzumovat náhražky a všelijaké syntetické látky... Na ulici si zmrzlinu většinou nekoupím (pokud to není značka, kterou znám; jenže ty se na ulici prodávají spíš ojediněle). Hodně je (díky agresivnímu marketingu Bohemilku) vidět "zmrzlina z Opočna," jenže ta je tak šizená, že už to hůř snad ani nejde. (Složení jejich instantních směsí je na jejich webu.) Myslím, že je fajn naučit se dělat domácí zmrzliny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).