Názor k článku Jak se liší čerstvé a stolní máslo a kdy kupujeme máslo rozmrazené? od Kateřina Čepelíková - Dobrý den, kde je prosím v textu napsáno, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 11. 2022 7:02

    Kateřina Čepelíková

    Dobrý den,
    kde je prosím v textu napsáno, že stolní máslo vydrží 3 měsíce?
    Nemohu souhlasit, že jde o marketingové kecy, jde o fakt, což potvrdí každý, kdo "čerstvé máslo" ochutnal. Jen pro pořádek, žádné nečerstvé máslo neexistuje.

    Všechna másla na trhu jsou původně másla čerstvá, níže podrobnější vysvětlení, které vychází z textu:

    Produkt s názvem "čertvé máslo" je ten, který se může od data výroby prodávat dvacet dní. Proto ho prodejci moc nepoptávají a výrobci tím pádem takto neoznačují a nenabízejí.
    Produkt s názvem "máslo" je ten, který vydrží dva až tři měsíce (technicky jde o to stejné máslo jako "čerstvé máslo").
    Produkt s názvem "stolní máslo" je ten, který vždy prošel mrazírenským uchováním. Obvykle je po vyskladnění ze státních hmotných rezerv nabízen pekařům, cukrářům atp. Do běžného prodeje se už moc nedostává.

    Kateřina Čepelíková

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).