Jaký je technický rozdíl mezi čerstvým máslem a máslem. V článku jsou jen marketingové informace (kecy), že čerstvé je "lahodné" a vydrží 14 dní a (stolní) "máslo" vydrží 3 měsíce, jak je toho technicky docíleno (to tam není)? To jakou má trvanlivost zjistím tak že si přečtu etiketu… To že zmražené se nepozná ok, ale jak se liší čerstvé a nečerstvé, to tam není.
Nejvíc rozporů za mě, věta: Když si kupujete český produkt s nápisem „máslo“, tak jde o čerstvé máslo, které má trvanlivost dva až tři měsíce - tak je to čerstvé máslo nebo ne? Jak to, že najednou vydrží 3 měsíce, že by to bylo tím nápisem?
Dobrý den,
kde je prosím v textu napsáno, že stolní máslo vydrží 3 měsíce?
Nemohu souhlasit, že jde o marketingové kecy, jde o fakt, což potvrdí každý, kdo "čerstvé máslo" ochutnal. Jen pro pořádek, žádné nečerstvé máslo neexistuje.
Všechna másla na trhu jsou původně másla čerstvá, níže podrobnější vysvětlení, které vychází z textu:
Produkt s názvem "čertvé máslo" je ten, který se může od data výroby prodávat dvacet dní. Proto ho prodejci moc nepoptávají a výrobci tím pádem takto neoznačují a nenabízejí.
Produkt s názvem "máslo" je ten, který vydrží dva až tři měsíce (technicky jde o to stejné máslo jako "čerstvé máslo").
Produkt s názvem "stolní máslo" je ten, který vždy prošel mrazírenským uchováním. Obvykle je po vyskladnění ze státních hmotných rezerv nabízen pekařům, cukrářům atp. Do běžného prodeje se už moc nedostává.
Kateřina Čepelíková