Názor k článku Jak se neseknout a poznat dobrou pálenku od Pavel - Hořká a sladká chuť - na to bych...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 12. 2014 9:43

    Pavel (neregistrovaný)

    Hořká a sladká chuť - na to bych moc nespoléhal. Etanol sám totiž dráždí chuťové receptory pro hořkou i sladkou chuť, a to, jestli člověk vnímá samotný etanol jako hořký nebo sladký závisí na jeho osobních zkušenostech s alkoholem a modifikacích chuťových pohárků (většinou se lidé naučí hořkou chuť etanolu nevnímat). Ostatně už v jedné lidové písni se zpívá "kořalenka sladká".

    A přidávání lihu do pálenky je, pokud vím, výjimka, kterou si vynutil Jelinek a dělá to při TŘETÍM pálení, aby udržel standardní chuť svých produktů (a dělá to tak už od 19. století, takže to není žádný současný podfuk na spotřebitele).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).