Jelínek... s tím mám srandovní příhodu. Byli jsme tam na exkurzi spojenou s ochutnávkou, a jednoznačně nejlepší, o dvě třídy nad jejich vlastními produkty, bylo co jsme tam náhodně dostali ochutnat z pěstitelské pálenice, co si tam jakýsi strejda přivezl vypálit.
Což mě jen potvrzuje, co si už dávno myslím. Dobrá ovocná pálenka není žádný zázrak a alchymie. Stačí "pouze" použít čisté, zralé, nenahnilé ovoce, vypeckovat, či bez dalších příměsí, nestrkat tam cukr "aby toho bylo víc", jak je na Moravě zvykem, ani tam nelít obilný líh, aby toho bylo taktéž víc, a toť téměř vše. Už jen slušně vypálit, nesnažit se o "maximální výnos" a pálit co to jde, a máte destilát vždy lepší, nežli z jakéhokoli kšeftu. S výjimkou Žufánka, ten je kvalitní.