Tož poslůchajte vy chytrolíne,asi z nejakéj vysokéj školy,výmyslama o tom kolikrát máme destilovat,co je úkap,dokap a jak má vypadat dobrá slivovica,tým možete krmit akorát tech co kupujú gořalku v obchodech,u nás každý ví jak sa sa pálí,kolem 52℅dycky,co je to dolévání lihu?To bych nevzal do huby,kůsek cukru sa mosí dat aj do slivovice,tak2-3kila na 100neuškodí a destilovat víc jak 3x?A kde veznete zpátky tu vůni?Kolikkráť jse pálil?U nás kde sa pálí sú takové chytré názory enom k smíchu!Stavte sa negdy ochutnat,u nás sa neotrávíte,my nejsme chemici! :-)
přesně tak ,jen souhlasím,
,dobrá ,kvalitní slivovice se dá vypálit,chce to trpělivost a nic neuspěchat.
Letos, jak bylo divoký počasí,špačci se též činily ,tak se opravdu povedla.Pěkně nechat uzrát ovoce,do kvasu dávat zralé,neplesnivé plody,trošku cukru,nechat v klidu kvasit,a až příjde čas,pomalounčku vypálit,nespěchat
Jináč u mě ,ze 4 trnek bylo cca 90 kg kvasu,nic moc si řeknete.Ale.3 měsíce kvašení,a nateklo toho 15 litru v 52%,a řeknu vám, že se ženské po ní mohou utlouct. Na jazyku nepáli, v žaludku hřeje.a to ju můžete převalovat jak dlouho chcete.
Chlapy si stěžují,že je to voda