Bohužel tato pravidla zřejmě neplatí pro restaurace. Pokud je v restauraci u jídla "obloha" - zelný salát či nakládaná okurka, nejspíš půjde o průmyslový výrobek s umělými sladidly. Ale to se nedovím. V Německu jsou v jídelníčku u jídel malá čísla - indexy, a dole je vysvětlivka, např. 1 = konzervanty, 2 = fosfáty apod. Vím, co si dávám. V Itálii jsou zase v jídelníčku jídla z mraženého masa či ryb označena hvězdičkou. Ovšem u nás nic.
Tuhle aktivitu oceňuju. Je potřeba dělat ve prospěch spotřebitelů víc podobných akcí. Vyznat se v těch všech informacích a nebo naopak nemít dostatek informací, je dost frustrující. Díky bohu za podobné snahy. Já jsem třeba získala dobrý návod, jak nakupovat šunku u pultu ze stránek vimcojim.cz
http://www.vimcojim.cz/cs/spotrebitel/zdrava-vyziva/vyvazena-strava/Nakup-sunky-u-pultu-Vyzkouseli-jsme-za-vas__s638x7596.html
Jen tak dál!