Tak díky palmovému oleji jsem si teď odvykl kupovat čokolády, sladkosti, krekry, tyčky a další hovadiny.
Mám s tím teď o malinko větší práci s přípravou, ale je to chutnější, zdravější a ještě ušetřím.
A ten, kdo nakonec brutálně zapláče, budou výrobci, protože si postupně ta inteligentnější část populace odvykne ty jejich chemický srág*ry kupovat. Nejvíc mně mrzí, že se to týká i tradičních českých značek (nyní již s mazanými zahraničními vlastníky). Aneb s palmovým olejem do pekel... dopadne to podobně jak s kdysi populární rakovinkou aka "pražskou" klobásou.
Problém je, že inteligentnější, bohatší a pracovitější část populace je v minoritě. Ta výrazně početnější, tj. méně inteligentní, chudší a línější bude vždy kupovat a konzumovat tyhle srágory, takže dopad na výrobce těchto jedovatých laskomin bude a je vcelku malý. Proto se těmto korporacím stále daří a dařit bude.
Přitom stačí nebýt líný. Zkoušeli jsme např. udělat domácí piškoty a není to nijak složité a chutnají výborně. Nic z Mondelezu už dávno nekupujeme.