Zrovna Babišovo poctivé párky jsou to nejkvalitnější co si můžete dnes na našem trhu koupit.
Myslím tuto řadu: http://static.akcniceny.cz/foto/vyrobky/1672000/1671897.jpg
Obsahují 80% masa (skutečného masa, ne strojově oddělené hmoty).
Jinak samozřejmě i Kostelec dělá méně kvalitní uzeniny, trh si je žádá.
"Vyrábí se" je v pořádku. Říká se to odjakživa, ledaskde, neodporuje to žádným vzorům.
Ale například takový mor poslední doby na Vitalia je "dočteme se na obale". Nevím zda se tak někde říká (Většina tvarů používaných v nějakém kraji neodporuje pravidlům.), ale tohle rozhodně není Česky správně. Obal, bez obalu.
Také dělám běžně chyby, i horší, takže z toho nedělám vědu. Ale zrovna tohle slovo mne vždy praští do očí. Zajímavé, že v mnoha starších článcích je používána správná verze "obalu". Možná je to tedy korektorem.
Viz Internetová jazyková příručka Ústavu pro jazyk český: http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=obal&Hledej=Hledej
Jak to řeknete v rozkazovacím způsobu? Vyráběj nebo vyráb? Jestli tím druhým způsobem, tak klidně říkejte i vyrábí, ale s češtinou to mnoho společného nemá.
P.S. Vyrob je rozkazovací způsob z jiného slovesa, vyrobit. To má jiný vid, což lidem z malým citem k jazyku také činí problémy.
Tak nevím můj otec je asi kouzelník, nikdy do domácích párku která dělá z poctivého masa nedal ani jednu kůži a přesto se ani jeden nikdy nerozpadl. A že to jsou párečky :-).A to dokáže stejným způsobem udělat i štangle salámu taky bez kůže a nikdy se mu to nerozpadne. Tož nevím k čemu je mají tam :-(
...výrobky z Kosteleckých uzenin dobré, jenže pak se to nejen hodně zhoršilo, ale i hodně podražilo. V "hovězím mase ve vlastní šťávě" už dávno nejsou kousky opravdového masa, ale jakási břečka. Mnou kdysi oblíbený Hermín dnes stojí 450 Kč/kg, ale nedá se to jíst. Párky nekupuji, co jsem po nich po opečení "potupně vrhnul". Prostě už několik let se této značce raději vyhýbám.