Názor k článku Jak uvařit vejce, aby konečně neprasklo? od vajco - vajcia najcastejsie praaknu kvoli teplotnemu soku, preto ak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 3. 2013 10:43

    vajco (neregistrovaný)

    vajcia najcastejsie praaknu kvoli teplotnemu soku, preto ak chcete varit vajce na tvrdo, vkladajte ho do studenej vody.
    a velmi dolezite je ze voda pri vareni vajec NESMIE VRIET - teplota vody by nemala presiahnut cca 83 stupnov celzia, prave vysoka teplota je to co sposobuje zlu chut a farbu vajca.
    skuste si vygooglit "food lab boiled eggs" - hned prvy najdeny vysledok velmi pekne vysvetluje chemicke a fyzikalne procesy co sa deju pri vareni vajec. Len si musite teploty v clanku preratat z Fahrenheitov na Celzia
    ale to co tam pisu naozaj funguje - napr. vajcia na makko varim podla clanku 8 a pol az 9 minut (to nie je chyba, naozaj je to osem a pol az devat minut) - ale pri teplote 80 stupnov (+/- 2-3 stupne, pomaham si zavarovacim teplomerom), vajcia vkladam rovno z chladnicky do horucej vody.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).