Vlákno názorů k článku Jak vybrat ideální gril? Horko těžko od Sten - Plynový gril je sice pohodlný, ale výrazně mění...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 6. 2015 4:38

    Sten (neregistrovaný)

    Plynový gril je sice pohodlný, ale výrazně mění chuť a mě přijde jídlo z něj dost odporné.

    Chybí zde ještě můj oblíbený solární gril. Tam nepotřebujete vůbec žádné palivo, stačí slunce.

  • 10. 6. 2015 11:50

    thr

    On plynový gril je širší pojem, podle mě u řady typů je hlavní problém s lávovými kameny v něm... Protože pokud má kameny pod roštem, tak se nelze vyhnout pokapání a následnému vypalování, vyčištění kamenů je prakticky nemožné, což asi právě moc zdravé není. Jsou ale i různé jiné varianty třeba se sáláním ze zahřívané desky, které mají své výhody, ale i nevýhody.

    Ad solární gril - co jsem jeden u známého viděl, tak byla příprava na něm poměrně pomalá a v podstatě se nedalo mluvit o grilování v původním smyslu slova, kde podstatou je rychlý ohřev se vznikem klasické kůrky. Tím netvrdím, že výsledky z něj byly špatné, jen to prostě už nebyl klasický gril. Ale třeba vývoj pokročil...

  • 10. 6. 2015 15:24

    Sten (neregistrovaný)

    Podle chuti je to spíš mastnota ze spalování plynu. Ale vzhledem k tomu, že třeba Burger King si používání plynu dává i do reklam, to je možná můj specifický problém.

    To záleží hlavně na tom, jak velká zrcadla to má a tedy na jak vysokou teplotu se dokáže zahřát. Pak může být problém, že to nefunguje po západu slunce, ale jsou solární grily, které se umí přes den (i během používání) rozehřát a pak ještě několik hodin topit. Největší problém je tak hlavně pořizovací cena, protože ty méně kvalitní jsou opravdu jen solární trouba.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).