tak tohle byl spis popis, ktery mi prijde strasne fajn a jsem za takovy pristup rad. Bezna jatka jste asi nikdy nevidela ze?
Ja osobne nakupuji taky „bio“ maso, i kdyz tu nalepku nema. Je to soukromy zemedelec, ktereho znam. Vim jak jeho zvirata ziji – pohromade, venku, ciste pristresi. Temer po cely rok maji volny vychod ven a velkou pastvinu. Jsou porazena humane a bez stresu. Bio nalepku ale nema, vypravel mi neco o buzeraci statniho aparatu, korupci atd. Prodava pro par svych znamych. Maso od nej je levnejsi nez nejlevnejsi v super-hyper-marketech a mam jistotu, ze se zviretem bylo nakladano humane.
Jsem za rozvoj takovych hospodarstvi rad, protoze narozdil od vas, jsem „bezna“ jatka v cechach zazil :(
S tím balením nevím. Zaprvé bývá v nádobce pod masem hodně vody (ta buničina, či co to je, většinou nestačí všechnu vodu pojmout) a pak mám taky problém s tím, že maso je po celém obvodu červenější než vevnitř.
Nejde o to, jestli se spodní hranou dotýká misky, jak je uvedeno v článku, ale spíš to na mě působí tak, jako by nějakou dobu bylo ponořeno do nějaké tekutiny, ve které se ta „vnější slupka“ do hloubky několika milimetrů obarví na přijatelnější a víc červenou barvu než je vnitřek. Nikdy jsem nepřišel na to, čím ten efekt vzniká.
Vyrábíme kvalitní vysoce vyzrálé biohovězí a spolu s dalšímy biopotravinamy rozvážíme až do domu. Naše maso můžete jíst například v La Rotonde nebo hotelu Kempinski - nebo u Vás doma.
http://www.kvalitabio.cz