Sladit se dá pšeničným sirupem nebo sladěnkou. Obojí je ještě lepší variantou než třtinové ovocné cukry.
A medu se raději vyhněte – včelaři ty chudáčky včelky krmí přes zimu levným cukrem.
Zdraví,
Ondřej ( from.heaven@centrum.cz )
Ahoj, no sladit hroznovým cukrem při běžném pečení nebo dávat do cukroví, kterého člověk sní přece jen dost není příliš rozumné, ikdyž to článek radí. Hroznový cukr se lépe využívá více účelově, pro posílení organismu atp. takže při pečení raději do musli tyčinek atp. Přečtěti si více http://www.glukopur.cz ;)
Dobrý den,
podle mne je lepší do pečení použít maltitol s nízkým glykemickým indexem než glukózu s hooodně vysokým GI. Maltitol má i méně sacharidů a kalorií, ale zároveň i téměř stejnou sladivost (než bílý cukr). Koho zajímá zdravé slazení, ať mrkne sem http://www.maltitol.cz