Dobrý den,
kapra zbavuji šupin jinak. Šupiny sloupnu od ocasní části zasunutím prsty rukou pod šupiny a směrem ke hlavě je sloupnu, nikde nelétají.
Proč kapru ořezávat kůži, kde je nejvíce živin? Člověk by se měl naučit ji jíst pro své zdraví. A pokud mu opravdu nechutná může ji odříznout až na talíři, trochu těch živin přejde při smažení nebo jiné úpravě do masa.
Při filetování kapra je mi vždy líto spousty odřezků k výhozu. Každý z toho polévku nedělá.
Prořezání kosti "ypsilonek" po 2-3 mm je dobré, jsou to nejrizikovější kosti. Ovšem podélné kosti na bocích kapra se dají lehce najít, vždyť jsou dlouhé cca 7 cm, tak pro seřezávat maso podél nich a ztratit další surovinu....
A pach ryby? No a? Vždyť to je ryba. Nemůže vonět po fialkách. Někdy se divím lidem, kteří z masa ryb dělají úplně jiný pokrm.