Zažila jsem, trpěla jsem a nechápala jak tohle příroda může zařídit. Myslela jsem si, že jím opravdu opatrně. Nakonec jsem vylučovací metodou došla k tomu, že je to pečivem. Léčitel mi pak potvrdil, že v pečivu (zejména tom skladovaném v mikroténových sáčcích) se velmi rychle (v řádu hodin) vytváří plísně a ty se přes mateřské mléko dostávají do miminka, kde způsobují plyny a bolení. Vzhledem k tomu, že maminky obvykle jedí pečivo starší, je problém nasnadě.
Úplně jsem vynechala pečivo, jedla jsem extrudované a pufované chlebíky. Během pár dní se vše o 100% zlepšilo, prdíky, které se pak objevily, jsme v pohodě zvládli cvičením nožiček a vyprděním v klubíčku. Pláč ustal. Pečivo jsem pak pomaloučku zkoušela od 4. měsíce zařazovat, ale plně jsem se k němu vrátila až ke konci 5. měsíce.