Jako fakt, poslední dobou se Vitalie docela bavím, téch plků... Je fakt vidět, že dělat kafe může úplně každý, kdo se naučí zanout kávovar... Nechápu, proč někdo stále musí dělat rozdělování do nějakých skupin. Každý jsme nějaký a je úplně jedno, jestli muž či žena.
"Mužům příroda nenadělila schopnost rozeznávat drobné odstíny chuťových či vizuálních detailů" - cože? A to jste vzala paní kde? :-D Btw, robusta je za mě odpad, kafe je hnusné a většinou není ani dobré. Nehledě na to, že drtivá většina odborníků a kávomilů si robustu nedají, schází tam kvalita, která je ovlivněna samotnou robustou a tím, že je to vyšlechtěná odrůda.
Itálie a kávový vzor? Spíše tak turecko nebo musliské teplé krajiny, kde se dělá káva dosti jinak a je mohem chutnější. Někde jsem četl názor, předního uznávaného českého baristy, že presso pijí jen "prasata", což z mého pohledu odpovídá přesně Itálii...
"Káva s původem" aha, já myslel, že kávu si lidé kupují protože jim daná káva chutná a ne proto, že je z Peru / Brazilie atd.
"Když někdo vypije více než tři silné a výrazné kávy za den, je s vysokou pravděpodobností velmi výrazná osobnost a není moc týmový hráč...", hmm další hloupost, posuzovat takto lidi. Osobně vypiju tak 20 - 30 káv denně, někdy si udělám mokku, někdy turka, někdy kafe s kardamonem a za týmového hráče se považuji.
Jinak, kafe v americe, nepovažuji za kafe, ale splašky, měl jsem tu možnost vyzkoušet. Třeba starbuck bylo nejhnusnější kafe, co jsem kdy pil. Přišlo mi jako pražené bukvice s "něčím" a ještě v kýblu.
Samozřejmě, každý máme své chutě a vlastní preference, nechci se nikoho dotknout. Někdo miluje arabicu, někdo robustu, jiný slabé kafe, někdo magoráka ;-) A to je na tom to krásné, ta různorodost