možná by pro vás bylo lepší, zamyslet se nad důvody "zdravé výživy" a nad "reklamními triky" těch, kteří vám ji denně vnucují a straší vás Ečky a normami a přitom o potravinách toho ani nemusí moc vědět, stačí, když se naučí několik triků s Ečky, cereáliemi, vlákninou a podobně. Pláčí nad STARÝM CHLEBEM, který vydržel i měsíc...
Jsem dříve narozený a opravdu si jej pamatuji a ač nejsem pekař, vím i dost o pekárnách a pečení. A droždí se při pečení chleba opravdu tenkrát nepoužívalo. Chlebový kvas je úplně o něčem jiném a při dnešních výrobních postupech je náročná příprava kvasu nahrazena většinou použitím kvasu průmyslově připraveného. A ta Ečka..? Kyselina ASKORBOVÁ - v podstatě vitamín C - co proti němu máte...? Octan sodný - v podstatě nahrazuje OCET - používáte doma ocet(a je lhostejné jaký - stále je to kyselina octová)...? Emulgátor - estery mastných kyselin - jíte zdravě JOGURTY, FLORU a jiné "zdravé" tuky a pod.
Chcete potraviny za přijatelnou cenu???
Kolik vy dostáváte za hodinu své práce???
Mohu vás ujistit, že "ZDRAVÝ TENKRÁT CHLÉB" by jste si dnes koupili cca za 60,- Kč za kilogram...
Máte ale i druhou možnost. Pořiďte si "pekárnu" nebo alespoň "pekařskou pec" a pečte si sami - jen prosím k ceně spotřebovaných surovin připočítejte také cenu energií a své práce a věřte, že pokud pečení nebude vaším velkým koníčkem, vrátíte se ke kupování té "drcené slámy"
A ten lepek je přirozenou součástí mouky, takže se přidává ke zlepšení její kvality a vláknina je pro organismus člověka nestravitelná - projde zažívacím traktem a poněkud jej pročistí - kráva má kvůli tomu více než jeden žaludek...
A dietou stejně nic neřešíte - hýbejte se
A tak hurá na pekaře, vymácháme je řádně ve Vltavě