Názor k článku Prodejci tají nebo neznají složení chleba. Víte, co vlastně jíte? od Mája - Dobrý den, přečetla jsem si zajímavou diskusi. Ráda bych...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 10. 2011 20:58

    Mája (neregistrovaný)

    Dobrý den,

    přečetla jsem si zajímavou diskusi. Ráda bych řekla, že opravdu ještě existuji klasické pekárny. Moje rodina jednu vlastní. Jsme soukromnici, pečeme v staré peci na dřevě a na žitném kvásku. Je to opravdu dřina. Roztápět pec a je to dlouhý proces než kvásek bude připravený na další várku. Problém je, že lidé kolikrát nevěří, že tam nejsou žádné přípravky, dokud se sami nepřesvědči. Pro nás je zbytečně, tam něco přidávat, když kvásek mouka, sůl a voda udělají vlastní kouzlo. A hlavně dřevo dodá tu pravou vůni, která v obchodě schází. Jelikož jezdíme na Farmářské trhy, mrzí mě, když zákazník prohlásí, že to máme předpečené! Ale na druhou stranu chápu, že někdy je opravdu těžké uvěřit, že něco takového ještě existuje.. :) Snažíme se držet rozumné ceny, ale neovlivníme ceny odběratelů :( A musím říct, že když se správně udržuje, tak je dobrý i po týdnu :) Proto si ho ráda beru na dovolenou.. :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).